tirsdag 10. januar 2017

Asymmetri kan også fungere

Det er ikke alltid at ting går etter planen. Da kan man enten forkaste resultatet, eller finne en ny måte å bruke de halvferdige materialene på. Les mer om å benytte tidligere forkastede sølvrester her.

En skikkelig skjev borring av hull i en sølvplate førte til at jeg lagde disse ringene. Siden det ikke var bare LITT skjevt, men så mye at det så ut som jeg hadde gjort det med vilje, ja så måtte det jo kunne brukes likevel!



Det ble såpass bra at det ble et par øredobber også i samme stil.



Heldigvis er det ikke hver gang at ideene skjærer seg, og noen ganger lar jeg smykkene være asymmetrisk med vilje. Det er litt spennende at ikke alt er så forutsigbart og jevnt også.


Dette smykket er laget med grønn granat, ferskvannsperler og en stor dråpe cubic zircona. Ikke lik på hver side, men tyngden  - både visuelt og reelt - er omtrent jevnt fordelt.


To nydelige, lyse smykker med hvite ferskvannsperler. Det øverste har en stor blå kalsedondråpe, det nedre har sart, grønn ametyst og melkehvit månestein. Alle tre smykkene har også låsen foran. Det fungerer fint med en fin lås, og følger opp den asymmetriske, litt uforutsigbare sammensetningen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar